ارث در حق

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته حقوق (آموزش_و_پژوهش)

عنوان: پایان نامه « ارث در حق »

این پایان نامه در مورد ارث در حق می باشد که جهت درس کار تحقیقی دانشجویان رشته حقوق بسیار مناسب می باشد. این پایان نامه به دانشجویان رشته های حقوق و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

چکیده

بی شک گرانبهاترین میراثی که انسان هابرای فرزندان ونسل پس از خود بر جای می گذارند علوم وتجربیات آنهاست با این وجود چه بسیارند خانواده هایی که برسرتقسیم مال وثروت پدران خود دچار اختلاف شدید می شوند که برخی اوقات موجب خسارت های جبران ناپذیری می شود این امر قانون گذاران تمام کشورها رابرآن داشته تا در مورد ارث و نحوه تقسیم آن در بین بازماندگان قوانین ومقرراتی وضع نمایند ودستگاه های قضایی را موظف گردانند تا بر حسن اجرای این مقررات نظارت داشته باشد. کشور ما از این قائده مستثنئ نیست ودر قانون  مدنی برای این موضوع تدابیری اندیشیده شده است.

ما در این مقاله در صدد آنیم که مقدمه ای بر باب آشنایی با مقوله ارث داشته باشیم و همچنین جایگاه آن را در قوانین حقوقی ایران مورد بررسی قرار دهیم و در انتها نیز مختصری از قوانین ارث در دوران قدیم و آیین های مختلف را مورد بررسی قرار دهیم.

کلید واژه: ارث پدر ، مال متوفی، زوج و زوجه ، وراث

مقدمه

«إرث» به باقی مانده اموال میت گفته می شود، که در اسلام قانون خاصی برای تقسیم آن در بین ورثهٔ میت بیان شده است. به عبارتی دیگر استحقاق مال یا حقّی با مرگ دیگری یا آنچه در حکم مرگ است با شرایط و ملاک‌های خاص را ارث گویند.

به جای گذاشتن ارث برای خویشان وبازماندگان است میراث انسان ها هر چند شامل دو جنبه مادی و معنوی می باشد اما آنچه که با به زبان آوردن کلمه ارث دراذهان متبادرمی گردد بعد مادی قضیه است.

مقررات اکثر کشورها در مبحث احوال شخصیه، خصوصاً در باب ارث، صرفنظر از اینکه تابع کدام یک از نظامهای حقوقی کنونی باشند؛ تحت تأثیر مذهب و اعتقادات ساکنان و مناسبات اجتماعی ـ اقتصادی همان کشور است و این تأثیرپذیری از دین و آیین به ویژه در قوانین کشورهای اسلامی بیشتر نمایان است. هرچند که علی القاعده در حقوق داخلی یا بین الملل خصوصیشان، معمولاً پیروان سایر ادیان و مذاهب مختلف رسمی و همچنین اتباع بیگانه ـ حسب مورد ـ تابع قواعد و عادات مسلم ، متداول مذهب و مقررات دولت متبوع آنان میباشند.

ارث از حقوق مالی و اقتصادی است که زن در مواقعی از مرد کمتر یا حتی نصف بهره‌مند می‌شود و شاید این امر دلیلی جز این که مدیریت و خرج و مخارج زندگی برعهده مرد بوده و جایی برای پس انداز شخصی باقی نمی‌ماند، نداشته باشد، البته همیشه این گونه نیست؛ در جایی نیز ممکن است زن به طور مساوی با مرد ارث برده یا حتی در مقاطعی صاحب ارث بیشتری از مرد شود. در این نوشتار به بحث ارث پرداخته و این که آگاهی کافی نسبت به قوانین و مقررات، چه بسا که نصیب بیشتری را شامل حال زنان کرده که همان حق واقعی آنان است.

فهرست مطالب

چکیده
مقدمه
تعریف ارث
برخی اصطلاحات حقوقی در خصوص ارث
موجبات انتقال ارث
موانع ارث
فرزند نامشروع از پدر ومادرارث نمی برد
حقوق زوجين در ارث
الف) ميزان ارث زوجه
ب) ارث زوجه در صورتي كه وارث منحصر شوهر باشد
ج) اموالي كه زوجه از آن ارث نمي‌برد
مقایسه مبانی ارث
ارث زن، در تمدن يونان
ارث زن، در هند، مصر، چين و ژاپن
ارث زن در آيين زرتشت
ارث در میان امپراطوری روم
ارث در میان فراعنه و یونانیان
ارث در میان شریعت یهود
ارث در آیین مسیحیت
ارث از منظر جاهلیت
ارث در منظر اسلام
اسلام عادلانه ترین نظام میراث برای زنان
فلسفه تفاوت ارث زن و مرد
نتیجه گیری
منابع

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته حقوق (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3736 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:432 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل