فایل گذری بر بورس اوراق بهادار و نقش آن در بازار محصولات كشاورزي

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته اقتصاد (آموزش_و_پژوهش)

1-مقدمه. 2

2-عناوين راهنماي پذيرش شركتها در بورس اوراق بهادار. 2

3-فرآيند پذيرش شركتها در بورس.. 3

1-3-درخواست پذيرش.. 3

2-3-مراحل بررسي درخواست پذيرش.. 4

4-فرايند خريد و فروش سهام در بورس.. 5

1-4-فرآيند خريد. 5

2-4-فرايند فروش.. 5

3-4- سيستم سپرده گذاري مركزي : Genteral  deposit : system  CDS. 6

4-4-سفارشات خريد و فروش از نظر قيمت.. 6

1-4-4-قيمت باز. 6

2-4-4-سفارش خريد و فروش از نظر اعتبار. 7

5-4-كارمزد كارگزاري. 7

6-4-خريد و فروش در دامنه (رنج زدن) 7

5-شناسايي بورس كالا و ساز و كارهاي آن و طبقه بندي انواع بورس در جهان. 8

1-5-بورس اوراق بهادار. 8

2-5-بورس اسعار. 8

3-5-بورس كالا. 8

4-5-شناسايي ابزارهاي داد و ستد پذير در بورس كالا. 9

1-4-5-پيمان آتي. 9

2-4-5-قرارداد آتي. 10

5-5-قرارداد اختيار معامله. 11

6-5-نقش بورس كالا در ساختار بازار محصولات كشاورزي. 11

7-5-مزاياي ايجاد بورس محصولات كشاورزي. 13

6-ارزشيابي سهام و عوامل مؤثر برقيمت.. 15

7-انواع روشهاي تأمين مالي تشكيل سرمايه در بورس اوراق بهادار. 19

1-7-افزايش سهام از طريق مطالبات حال شده سهامداران. 19

2-7-افزايش سرمايه از طريق آورده نقدي. 19

3-7-افزايش سرمايه از طريق اندوخته ها و سود انباشته. 20

1-3-7-مزايا 20

2-3-7-معايب.. 20

4-7-افزايش سرمايه از طريق صرف سهام. 21

5-7- بنگاه‌ها و واحدهاي اقتصادي. 21

7-7- رونق معاملات حق تقدم. 21

8- بورس در برنامه چهارم توسعه. 22

نتيجه گيري. 23

 

1-مقدمه

با توجه به پويايي دنياي كنوني و تغيير و تحولات سريعي كه در ابداعات و اختراعات صورت مي گيرد ، كشوري مي تواند به اقتصاد سالم متكي باشد كه پشتوانه آن بخش مالي گسترده به همراه بازارسرمايه كارا باشد. عمده ترين عوامل يك بخش مالي ، موسسه هاي مالي هستند كه وظيفه آنها تخصيص بهينه سرمايه از وام دهندگان به وام گيرندگان است.

در حال حاضر در اكثر كشورهاي توسعه يافته بازارهاي بورس اوراق بهادار ، به عنوان هسته مركزي بازار سرمايه محسوب مي شود و سالانه مبلغ هنگفتي از سرمايه هاي سرگردان را به بخش هاي مولد و فعال جامعه هدايت مي كنند. اين بازارها با اتخاذ سياستهاي مناسب مي توانند در كاهش تورم ، افزايش توليد و بهبود كارائي مديران نقش اساسي ايفا نمايند. بازار بورس اوراق بهادار مي تواند با جذب سرمايه گذاران مختلف با انگيزه هاي مختلف و درجه هاي ريسك پذيري متعدد ، مشوقي در سهيم كردن عموم مردم در مالكيت شركتها باشد. بدين ترتيب ،اين بازار با تكيه بر قوانين و مقررات و شرايط و امكانات مناسب از طريق ايجاد اطمينان در سرمايه گذاران داخلي و خارجي مي تواند نقش بسيار حياتي در رشد و توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي داشته باشد. در مقابل در صورتي كه تشكيل اين بازارها با مشكلات ساختاري توأم باشد ، نه تنها مشكلي برطرف نمي شود ، بلكه مشكلات اقتصادي و مالي حادتر هم خواهد شد.

2-عناوين راهنماي پذيرش شركتها در بورس اوراق بهادار

1-2-اركان بورس : بنابر تعريف ماده 2 قانون تأسيس بورس اوراق بهادار ، اركان بورس عبارت است از شوراي بورس ، هيئت پذيرش اوراق بهادار ، سازمان كارگزاران بورس و هيئت داوري بورس.

2-2-اوراق مشاركت : اوراق بهادار با نام يا بي ناميست كه به موجب قانون يا مجوز بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران به منظور تأمين منابع مالي طرحهاي دولت ، شركتهاي دولتي ، شهرداري ها و مؤسسات و نهادهاي عمومي غيردولتي ، مؤسسات عام المنفعه و شركتهاي وابسته به مؤسسات مزبور ، شركتهاي سهامي عام و خاص و شركتهاي تعاوني با قيمت و سررسيد معين از طريق عرضه عمومي واگذار مي گردد.

3-2-بورس اوراق بهادار : بورس اوراق بهادار ، بازار خاص است كه درآن داد وستد اوراق بهادار ، توسط كارگزارن بورس ، مطابق قانون تأسيس بورس اوراق بهادار ، انجام مي گيرد.

3-فرآيند پذيرش شركتها در بورس

پذيرش شركتها دربورس ، منوط به اجراي فعاليتها در طي مراحل خاصي مي باشد.

1-3-درخواست پذيرش

1-1-3-متقاضي بايد داراي شرايط و ضوابط پذيرش مطابق راهنماي بورس اوراق بهادار باشد.  

2-1-3-درخواست نامه پذيرش بايد از طرف شركت ، براساس مصوبه مجمع و يا سهام دار عمده به بورس ارسال گردد.

2-3-مراحل بررسي درخواست پذيرش

1-2-3-بررسي با دريافت معرفي نامه كارگزار رسمي مبني بر درخواست پذيرش متقاضي در بورس اوراق بهادار در آغاز مي گردد.

2-2-3-جهت بررسي درخواست پذيرش مدارك و مستندات مورد نياز از متقاضي اخذ مي گردد.

 

3-2-3-مدارك ارسالي متقاضي ، در مديريت پذيرش وامور مجامع سازمان بورس اوراق بهادار  ، براي اطمينان از كامل بودن مدارك را مورد بررسي قرار مي گيرد. در صورت كامل بودن مدارك گزارش مقدماتي در اين مديريت تهيه مي گردد. در اين گزارش ، شمايي كلي از وضعيت عمومي شركت ارائه مي شود.

4-2-3-پس از بررسي مقدماتي ، درخواست پذيرش متقاضي به همراه مدارك ارسالي با دستور دبيركل به دبيرخانه هيئت پذيرش ارسال مي شود.

2-4-فرايند فروش

وقتي شركتي در بورس پذيرفته شود تفاوتي بين سهامداران اوليه و ثانويه بوجود مي آيد. هر شركتي كه برگه سهام دارد براي فروش بايد درخواست فروش را به كارگزاران ارائه دهد و از طريق وكالتنامه فروش به كارگزار وكالت دهد كه به طور قانوني سهام  را بفروشد و انتقال سهام از طريق شركت كارگزاري قانوني باشد.

تفاوت گواهي سپرده با برگه سهام :

اگر قبل از ورود به بورس سهام داشته باشيم برگه سهامي داريم كه قابل مبادله نيست و بايد به گواهي سپرده تبديل شود. بايد در سيستم ، تبديل به گواهي سپرده كه قابل فروش است ، شود و در گواهي سپرده كل دارائي و تعداد سهم مشخص است و اينكه چه تعداد از آن قابل فروش است ، نيز تعيين شده است.

مثال : دارائي فردي 10000 ، سپرده وي 5000 است از ديد بورس اين شخص مالك 10000 سهم است اما فقط 5000 سهم را مي تواند بفروشد. اختلاف بين دارائي و سپرده به اين دليل است كه قسمتي از دارائي را به بورس نياورده و تبديل به سپرده نكرده ايم. وقتي فردي از بورس سهام مي خرد بورس براي او گواهي سپرده صادر مي كند. (با مشخصات شناسنامه اي) كه وقتي بخواهد سهام خود را بفروشد آن را ارائه مي كند

-4-سفارشات خريد و فروش از نظر قيمت

1-4-4-قيمت باز

دامنه قيمت در بورس اهميت زيادي دارد. اگر در دستور خريد و فروش در قسمت قيمت ، سيستم باز اعلام شود به كارگزار اجازه داده شده است طبق بازار عمل كند و او طبق نظر خود بهترين را براي خريد يا فروش انتخاب مي كند و جاي اعتراض براي فرد باقي نمي ماند چون اين اختيار قبلاً به كارگزار واگذار شده است. كارگزار طبق سابقه اعتبار و آشنايي مشتري خود سعي مي كند

5-شناسايي بورس كالا و ساز و كارهاي آن و طبقه بندي انواع بورس در جهان

در دنياي فعلي به دليل استفاده از تكنولوژي هاي برتر و تبادل سريع اطلاعات ، شاهد فعاليت بورسهاي بزرگ هستيم كه بطور خلاصه مي توان آنها را به سه دسته تقسيم كرد :

1-5-بورس اوراق بهادار

بورس سهام يا اوراق بهادار بازار منظمي است كه در آن سهام شركتها و يا بازار مشتقه (قرارداد آتي ، اختيار معامله و معاوضه) برمبناي سهام شركتها در آن داد و ستد مي شود. بورس اوراق بهادار يك بازار رسمي و دائمي است كه در يك محل معين تشكيل مي شود. برگ سهمي كه معمولاً در بورس اوراق بهادار معامله مي شود

6-5-نقش بورس كالا در ساختار بازار محصولات كشاورزي

بازار محصولات كشاورزي در ايران از جايگاه بسيار مهم و اساسي در ساختار كل اقتصاد كشور برخوردار است. اين بازار با توجه به نوع ساختار محصولات كشاورزي از يك بازار سنتي پيروي مي كند و اين گونه بازارها مشكلاتي براي توليد كنندگان ، مصرف كنندگان و سياستگذاران و برنامه ريزان بخش كشاورزي بوجود آورده است.

7-5-مزاياي ايجاد بورس محصولات كشاورزي

1-7-5-شفافيت قيمت : به طور كلي ، شفافيت و حجم مبالات شرط لازم براي افزايش كارائي بازار بوده و يكي از شرايط ايجاد رقابت براي محصولات كشاورزي ، راه اندازي بورس كالا است.

2-7-5-انتقال ريسك : ريسك جزء لاينفك كالاي كشاورزي است. با راه اندازي بورس محصولات كشاورزي و با عقد قراردادهاي ((نقدي – آتي)) ريسك قيمتي براي كشاورزان كاهش مي يابد.

3-7-5-سياليت : با ايجاد بورس محصولات كشاورزي ، افراد زيادي مي توانند وارد اين بازار شوند و قراردادهاي منعقده در تالار بورس به سهولت قابل مبادله هستند. بورس يك بازار رقابتي است كه در هر لحظه هزاران خريدار و فروشنده در آن مي توانند ، شركت كنند. قيمتها در سالن بورس تعيين مي شوند و در اين محل ، فروشندگان و خريداران محصولات كشاورزي ، يا شخصاً حضور دارند و يا از طريق اشتراك الكترونيكي به بورس متصل مي شوند.

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته اقتصاد (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3375 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 24

حجم فایل:172 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل