تحقیق آزمايش در مورد انتقال دوجانبه

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)

بخشی از متن اصلی :

چكيده تحقيق:

آزمايش در مورد انتقال دوجانبه مي باشد كه مي خواهيم بدانيم اطلاعاتي كه از طريق يك نميكره دريافت مي گردد به نيمكره ديگر منتقل مي شود يا خير؟ آزمايش در 12 مرحله و با استفاده از يك آينه انتقال دو جانبه و يك كنتور براي ثبت زمان و خطاها صورت مي پذيرد. آزمودني براي آزمايش بايد مراحل اول و آخر (1 و 12) را با  دست غير ماهر و مراحل ديگر را با دست ماهر انجام دهد، بدين صورت كه جلوي آينه يك صفحه ستاره اي 6 وجهي قرار داد و آزمودني بايد تصوير آنرا از روي صفحه پوشانندة ستاره، در آينه ببيند و قلم فلزي را كه به كنتور متصل شده است را در داخل مسير ستاره اي شكل طي كند. البته جهت حركت مراحل 1 و 12 بايد برخلاف 10 مرحله ديگر باشد.

پژوهش از نوع مطالعه موردي مي باشد كه نمونة ما يك آزمودني پسر با سن 21 سال بوده است . پس از بررسي نتايج كار و با توجه به نمودارها مي توان نتيجه گرفت  كه آزمودني هر چه به مراحل پاياني نزديكتر شده. از تعداد خطاهايش كاسته شده است. به گونه‌اي كه در مرحله 1 كه 228 خطا مرتكب شد، در مرحله 12 اين تعداد به 45 خطا رسيده است پس اين فرضيه كه بر اثر تكرار و تمرين اطلاعات از يك نيمكره به نيمكره ديگر منتقل مي شود تأييد شد.

مقدمه:

مغز ما از دو نيمكره تشكيل شده است: نيمكره راست و نيمكره چپ. با آنكه دو نيمكره مغز ظاهراً قرينه يكديگرند برخي تفاوت هاي ساختماني و عملي بين آنها وجود دارد. جسم پينه اي ( رابط پينه اي) با صدها ميليون تار عصبي باعث مبادله دايمي اطلاعات بين دو نميكره مغز و هماهنگي بين آنها مي گردد. اولين اطلاعات مربوط به عدم تعادل كامل نيمكره مغز از مشاهدات بروكا در 1891 بدست آمد كه نقش غالب نيمكره چپ را در تكلم نشان مي داد. از آن پس نيمكره چپ را غالب و نيمكره راست را مغلوب در نظر مي گرفتند تا آنكه بتدريج روشن شد كه دو نيمكره مغز مكمل يكديگرند و هر كدام در اعمال خاصي نسبت به ديگري برتري و استعداد بيشتري دارد.

مقايسه دقيق ساختمانها و اندازه‌ها در نيمكره هاي چپ و راست برخي تفاوت هاي تشريحي را بين آن دو نشان مي دهد. در اغلب افراد برخي شيارها و شكنهاي مغز از جمله ناحيه ورنيكه و شيار (قنات) سيلويوس در نيمكره چپ مغز بزرگتراز نميكره راست است. يكي ديگر از تفاوتهاي تشريحي بين دو نيمكره در جسم پينه اي است. به موجب برخي از پژوهش ها جسم پينه اي در افراد چپ دست بزرگتر از راست دست ها است و به همين دليل ارتباط بين نيمكره هاي آنان بهتر از راست دست ها صورت مي گيرد. بعضي تحقيقات ديگر نشان داده اند كه اندازه رابط پينه اي در مغز زنان به طور متوسط بزرگتر از مردان است و بنابراين ارتباط بين نيمكره ها در آنان بيشتر است (پس در نتيجه بايد در آزمايش ما نمره هاي بالاتري را به دست آورند).

مي توان گفت تمام چيزي كه ما در اين آزمايش مي خواهيم بدانيم همانا عملكرد اين جسم پينه اي به ظاهر ساده (ولي بسيار مهم مغز) در افراد مختلف است.

متأسفانه در كتب در دسترس دانشجويان روانشناسي اشارات كمي به جسم پينه اي شده، معهذا تا جايي كه ممكن بود، راجع به آن قلم به تحرير آمد. كاستي در كمبود مطلب نه فقط تقصير نگارنده كه بخشي نيز تقصير مترجمان و مولفان گرامي در رشته روانشناسي مي باشد.

 

این فایل به همراه چکیده ، متن اصلی و منابع تحقیق با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار می‌گیرد.

 

تعداد صفحات : 13

 

 

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته روانشناسی و مشاوره (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 1328 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 13

حجم فایل:22 کیلوبایت

 قیمت: 20,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل