تحقیق در مورد استان خراسان شمالی

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)

بخشی از متـنِ ایـن تـحقیـق :

 استان خراسان با مساحت 313335 كيلومتر مربع وسيعترين استان كشور بوده و در قسمت شرق و شمال شرق كشور قرار گرفته است.
خراسان مجموعه اي است از عوارض جغرافيائي مركب از فلاتها و جلگه ها و كوهستان ها كه در شمالشرق ايران قرار گرفته است و رودهاي چندي در كوهستانهاي شمالي آن، دره هاي حاصلخيزي بوجود آورده كه مركز تجمع انساني و حيات نباتي است و شهرهاي آباد خراسان را در بر گرفته است. مهمترين كوههاي خراسان عبارتند از كوههاي هزار مسجد، الله اكبر، آلاداغ و بينالود كه ارتفاع آن به 3500 متر مي رسد.
مهمترين رودخانه هاي استان خراسان عبارتند از اترك، گرگان، هريود و قره سو كه به جز رود اترك جريان بقيه رودها به علت اينكه بيشتر آب آنها به مصرف كشاورزي مي رسد ثابت نيست، آب و هواي كوهستاني خراسان كاملاً براي و اختلاف درجه گرماي روز و شب تابستان و زمستان بسيار زياد است. در نواحي دره اي، بهار از اواخر فروردين ماه شروع و تا آخر ارديبهشت طول مي كشد، تابستان گرم و خشك از خرداد تا شهريور  ادامه مي يابد. بهترين موقع سال شهريور ماه است كه درجه حرارت پائين آمده و تا اواخر آبان هوا مطبوع صاف و شب ها خنك است. زمستان از آذرماه با ريزش باران و برف شروع مي شود و زمستان نواحي كوهستاني سخت است.
بجنورد از شهرهاي استان خراسان بوده و با مساحت 5/24 كيلومتر مربع و عرض جغرافيايي 37 درجه و 28 دقيقه شمالي و طول جغرافيايي 57 درجه و 19 دقيقه شرقي در قسمت شمالغربي استان قرار گرفته است. ارتفاع متوسط بجنورد از سطح دريا برابر 1010 متر است و بخشي از آن كه به دست سفلاي گرگان منتهي مي شود، ارتفاع كمي دارد.
در شمالي ترين منطقه بجنورد، دره هاي شانديز و كوكوك قلعه وجود دارد، كه آب آنها از مرز ايران خارج شده و در داخل خاك شوروي به اترك ملحق مي شود. در جنوب منطقه بجنورد، دره رباط عشق وجود دارد كه آبهاي آن از آستانه در بند سرازير شده و در منطقه اسفراين به قره سو ملحق مي شود. در جهت شمال غربي – جنوب شرقي، دشت باريكي بطول 120 كيلومتر و به عرض چند كيلومتر، از آستانه رضاآباد تنا گلوگاه قازان قلعه، امتداد دارد كه آن را دوره وسطاي اترك گويند.
شهرستان بجنورد از شمكال به خاك شوروي از شمالشرقي تا جنوب غربي به قوچان و اسفراين وبزوار و از شمالغربي تا جنوبغربي به استان مازندران و استان سمنان محدود شده است. طبق آخرين تقسيمان كشوري شهرستان بجنورد شامل چهار بخش مركزي، جاجرم، مانه و سملقانئ و جرگلان مي باشد.
شهرستان بجنورد از چهار شهر بنام هاي بجنورد، جاجرم و گزنه و آشخانه تشكيل شده است كه مركز آن بجنورد مي باشد. تعداد دهستانهاي منطقه بجنورد به 14 واحد مي رسد.
مساحت شهرستان بجنورد 17245 كيلومتر مربع است

سوابق طرح هاي توسعه شهر بجنورد
1-طرح هادي بجنورد
اولين طرح كلي براي توسعه شهر بجنورد طرح هادي آن بود كه بوسيله وزارت كشور تهيه شده است. اين طرح خط مشي هاي كلي توسعه شهر و كاربري اراضي شهري، و مشخصات شبكه ها و معابر شهري را مورد مطالعه قرار داده بود و اطلاعات مورد نياز برروي نقشه هاي مربوطه منعكس شده بود. اين طرح گرچه بسيار كلي و گذرا مسائل و مشكلات آينده توسعه كالبدي شهر را مد نظر قرار داده بود، ولي عملاً توانست كمك ها و راهنمائي موثري در اداره و توسعه آينده شهر  براي شهرداري باشد.

2-طرح آباداني منطقه بجنورد:
در سال 1349 طرح توسعه اقتصادي خراسان توسط سازمان برنامه و بودجه تهيه شد و طرح آباداني منطقه بجنورد نيز يكي از بخش هاي آن بود.
در طرح مزبور شهر بجنورد، بعنوان شهر اصلي منطقه شناخته شد و اصول كلي‌اي در زمينه توسعه اقتصادي و اجتماعي آن پيشنهاد گرديد. در اين طرح جمعيت شهر بجنورد براي سال 1365 معادل 79500 نفر پيش بيني شده بود و توسعه كالبدي شهر متوجه شمال بود. اين طرح چون در قالب طرح جامع شهري تهيه نشده بود مورد استفاده دستگاه هاي اداري و عمراني شهر قرار نگرفت.

3-طرح جامع بجنورد:
تهيه طرح جامع بجنورد در اسفندماه 1353 شروع شد و در فروردين 1355 مطالعات مرحله اول آن به پايان رسيد. مطالعات مرحله دوم در سال 1357 تمام شد و بالاخره در مردادماه 1359 طرح جامع در شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران مطرح گرديد و مورد تصويب نهايي قرار گرفت.
طرح جامع و تفصيلي شهر بجنورد اوضاع طبيعي و توسعه اقتصادي منطقه، توسعه تاريخي و سيماي شهر، جمعيت، سواد و آموزش، نيروي انساني، خانوار و مسكن، ترافيك و ترابري، فعاليت هاي اقتصادي و خدمات شهري، نظام كالبدي و توسعه فيزيكي شهر را مورد مطالعه قرار داده است. سپس به تبيين اهداف و خط مشي هاي توسعه منطقه اي و شهر پرداخته و در آن اساس و برنامه ها و طرح هاي كالبدي شهر را تهيه كرده است.

4-پروژه مكان يابي اراضي مناسب براي توسعه آتي شهر بجنورد:
تهيه اين طرح در تاريخ اسفندماه 1365 شروع شد و گزارش نهايي اين پروژه در تاريخ 2/9/66 به تصويب كميته فني واحد معماري و شهرسازي رسيد.
اين گزارش در سه بخش تنظيم شده است. ابتدا خصوصيات منطقه اي بجنورد تشريح شده است. سپس شناخت كلي و عمومي شهر آمده و در بخش سوم چگونگي توسعه شهر بررسي شده است.
همانطور كه در مقدمه گزارش اين پروژه آمده است، «... تدابيري كه در پروژه هاي مكان يابي اتخاذ ميشود حداكثر خواهد توانست اقداماتي را كه در برخورد با مسائل فوري و حاد يك شهر انجام ميشود در چهارچوب تعيينم خطوط اصلي و كلي توسعه شهر تا حدودي به نظم درآورد.
اصولاً مطالعات بخش هاي مختلف اين پروژه به طرح جامع شهر بجنورد متكي است و كليه نتايج و برداشت ها صرفاً از طريق مطالعات طرح جامع انجام شده است.
اين مشاور در چهارچوب مطالعات آماده سازي اراضي كلاته اسماعيل بجنورد از مطالعات روند توسعه آينده شهر بجنورد در گزارش پروژه طرح مكانيابي مذكور يكي از طرح هاي توسعه شهري بجنورد استفاده كرده است و كلاً نتايج بررسي مكانيابي بطور كامل مورد بررسي قرار گرفته است.

بررسي بافت كالبدي شهر بجنورد
فرم اصلي هسته مركزي اين شهر در اواسط دورة قاجار شكل گرفته و شهري قلعه اي بوده كه با ديوارها و خندقهال محافظت ميشده است. سپس با رشد جمعيت، گسترش شهر به طرف جنوب از حد دروازه هاي شهر گذشت. نخستين خيابان شهر (خيابان اميريه) در حدود سالهاي 1235 «اواخر دوره قاجاريه»، و پس از آن خيابان هاي فردوسي و معصوم زاده احداث شد.
بعد از احداث خيابان امام خيمني در سال 1316 و تعويض كوچه هاي باريك، بافت قديمي، ساير شبكه هاي شهر به تدريج به تبعيت از امتداد خيابان هاي مذكور به فرم شطرنجي شكل يافتند و توسعه آنها كه از يك نظام شطرنجي و گاه ستاره اي با ايجاد ميادين و فلكه تابعيت كرده، بيشتر در جهت جنوب و غرب ادامه يافته است.

بافت شهري:
در بررسي بافت شهري سه نوع بافت (قديمي)، (ميانه) و (جديد) قابل بررسي است.

1-بافت قديمي (ناحيه شمال و شمال شرقي):
بخش قديمي شهر (ساربان محله) در واقع هسته اصلي شهر است و از تجمع مسكن پيرامون اندامهاي بنيادي محله اي و شهري فرم يافته است. اين بخش داراي تراكم زيادي است و با بافت از كار افتاده سكونت و آمد و شد شهري داراي حداقل مالكيت هاي عمومي و فضاهاي باز شهري است.
اين بافت با كوچه هايي كه داراي شبكه شطرنجي نامنظم است، امروزه نيز هويت خود را حفظ كرده و راسته هاي موجود و گذرهاي آن در حال حاضر نيز نياز آمد و شد پياده محلات را تامين مي كند.
در هم پيچيدگي و تراكم فضاهاي مسكوني در اتين بخش قديمي، فضاهاي ارتباطي (راسته و گذرها) و ساير فضاهاي عمومي و مورد نياز را به حداقل رسانده است.
تأثير اقليم سرد منطقه و موقعيت جغرافيايي آن بر فرم گيري كلي بافت اين بخش مشهود است. كوچه هاي طويل و مستقيم، ديوارهاي ممتد و ايجاد حداقل بازشوها در آن (در و پنجره ها) باضافه استفاده از خشت و گل براي ايجاد ديوارهاي قطور و غيرقابل نفوذ از اثرات مستقيم شرايط خاص اقليمي و جغرافيايي شهر است.

2-بافت ميانه (ناحيه غربي):
اين بخش كه بر بافت قديمي قديمي اضافه شده قدمت زيادي (بيش از نيم قرن) ندارد و به دنبال سياست حكومت مركزي براي اسكان نظاميان و كارمندان دستگاههاتي اداري و غيره بوجود آمده است.
در اين بافت ساختمانها يكنواخت و مصالح ساختماني جديدتر است و اكثراً از آجر و سقف شيرواني استفاده شده، خيابانها و گذرهاي مستقيم و عريض شبكه منظم شطرنجي ارتباطي ويژه گي كلي اين ناحيه را بيان ميدارد. در بافت ميانه از وضعيت توپوگرافي زمين كمتر استفاده شده و سبك معماري از جريانهاي اقليمي كمتر تبعيت مي كند. به علت دارا بودن سطح درآمد بالاتر، كيفيت بناهاي ساختماني، از شرايط بهتري برخوردار است.

3-بافت جديد (جنوب و جنوب غربي):
اين بخش در پي رشد سريع مهاجرت به شهر در پيرامون بافت قديمي و ميانه به سرعت ساخته شد، اين بخش
در بعضي قسمت ها با مجموعه هاي روستائي مجاور شهر تلفيق شده است. مشخصات عمده آن عبارت است از شبكه ارتباطي نامنظم و خارج از اصول شهر سازي، تفكيك نامنظم و كوچك اراضي و ساختمانهاي حقير با مصالح نامرغوب. بافت اين منطقه از شرايط اقليم و جريان آب هاي سطحي پيروي ميكند.

روند رشد و مراحل گسترش شهر
دگرگوني هاي توسعه كالبدي و جمعيتي شهر در دوران مختلف، علاوه بر شرايط اقليم و جغرافيايي منطقه، بطور كلي دستخوش دگرگوني هاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي در منطقه و كل كشور نيز بوده است و نمي توانسته جداي از آن باشد. روند تغييرات سياسي و اقتصادي كشور و منطقه از سالهاي 1330 به بعد و پي آمد تغييرات و تحولات مختلف در سالهاي 1340 (اصلاحات ارضي)، شوك اقتصادي اجتماعي سالهاي دهه 1350 (درآمد حاصل از نفت) و اخيراً دگرگوني و انقلاب اسلامي در ايران شتاب مهار نشده و بدون برنامه ريزي تغييرات اقتصادي و اجتماعي حاصل از آنها سبب مهاجرت سريع جمعيت روستائي به شهرها و تغييرات نظام معيشيتي و اقتصادي شهر و روستا گرديده است و بدنال آن نياز به مسكن و ساير اماكن عمومي فشار زيادي به كالبد محدود شهرها وارد گرديده و سبب توسعه سريع و بدون كنترل آنها شده است.
شهر بجنورد در منطقه اي نسبتاً وسيع كه تعداد زيادي روستا و جمعيت آن را به تنهايي و بدون داشتن رقيب تحت پوشش دارد واقع شده است. در پي تحولات كلي اجتماعي و اقتصادي در ايران شهر بجنورد نيز بعنوان تنها شهر مهم منطقه (منطقه شهرستان بجنورد) نتوانسته است از گزند اثرات آن در امان باشد و در چند دهه اخير به سرعت رشد كرده است بطوري كه در 45 سال گذشته جمعيت آن حدود 6 برابر و مساحت آن حدود 8 برابر افزايش را نشان مي دهد.

توسعه آينده شهر از ديد پروژه مكانيابي بجنورد:
-براي توسعه بيست ساله (تا سال 1368) به حدود 1300 هكتار زمين در خارج از محدوده فعلي نياز است.
-توسعه پيوسته براي شهر بجنورد پيشنهاد  شده است.
-جهات توسعه مناسب
به طرف جنوب يا غرب پيشنهاد شده و امكان توسعه پيوسته در غرب بيشتر است.
-انجام اقدامات فوري در زمينه تهيه طرح توسعه و عمران و حوزه نفوذ تفصيلي شهر بجنورد
-استفاده حداكثر از 189 هكتار اراضي خالي داخل محدوده طرح جامع مصوب براي رفع نيازهاي فوري شهر، از طريق اقدامات هماهنگ كميسيون ماده پنج در زمينة تغيير بعضي از كاربري هاي عمومي طرح تفصيلي مصوب.
-استفاده از اراضي تحت تملك دولت در تپه معصوم زاده و تخته اركان در جنوب شهر در صورتيكه به دليل طول زمان مورد نياز براي تهيه طرح توسعه و عمران، محدوديت هاي اداري و حقوقي احتمالي در زمينه استفاده از اراضي داخل محدوده فوريت برخورد با نيازهاي فعلي شهر راه ديگري باقي نماند ...

تـوضـیـحــاتِ فـایــل :

- این فایل با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

- تعداد صفحات : 91
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی

کلمات کلیدی : ,استان خراسان, تحقیق در مورد استان خراسان, دانلود تحقیق استان خراسان, دانلود رایگان تحقیق استان خراسان, پروژه استان خراسان, مقاله استان خراسان, مقاله در مورد استان خراسان, پروژه در مورد استان خراسان, پایان نامه استان خراسان, تحقیق آماده در مورد استان خراسان, رایگان , word , ورد, پاورپوینت , pdf, جغرافیا , تحقیق آماده جغرافیا در مورد استان خراسان, تحقیق دانش آموزی استان خراسان, تحقیق کلاسی آماده استان خراسان, تحقیق درباره استان خراسان, تحقیق در رابطه با استان خراسان, تحقیق راجب استان خراسان, پروژه درباره استان خراسان, مقاله در مورد استان خراسان, مقاله درباره استان خراسان,استان خراسان شمالی, تحقیق در مورد استان خراسان شمالی, دانلود تحقیق استان خراسان شمالی, دانلود رایگان تحقیق استان خراسان شمالی, پروژه استان خراسان شمالی, مقاله استان خراسان شمالی, مقاله در مورد استان خراسان شمالی, پروژه در مورد استان خراسان شمالی, پایان نامه استان خراسان شمالی, تحقیق آماده در مورد استان خراسان شمالی, رایگان , word , ورد, پاورپوینت , pdf, جغرافیا , تحقیق آماده جغرافیا در مورد استان خراسان شمالی, تحقیق دانش آموزی استان خراسان شمالی, تحقیق کلاسی آماده استان خراسان شمالی, تحقیق درباره استان خراسان شمالی, تحقیق در رابطه با استان خراسان شمالی, تحقیق راجب استان خراسان شمالی, پروژه درباره استان خراسان شمالی, مقاله در مورد استان خراسان شمالی, مقاله درباره استان خراسان شمالی

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 1596 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 91

حجم فایل:39 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل