عنوان تحقیق :
قاچاق انسان از نظر حقوق بین الملل و حقوق ایران
فرمت : WORD
تعداد صفحات : 30 صفحه
ویژه رشته : حقوق
فهرست
چکیده.. 4
مقدمه.. 4
برده داری و بردگی معاصر... 5
موضوع قاچاق انسان یک معضل جهانى و بین المللى... 7
قاچاق انسان سریعترین صنعت جنایی قرن ۲۱.. 7
تعریف واژه لغوی ومفهومی قاچاق انسان درادبیات حقوقی... 9
تعریف سازمان ائتلاف جهانی از قاچاق انسان... 10
پروتکل پالرمو ؛ جامعترین سند بینالمللی در زمینه قاچاق انسان... 11
قاچاق انسان دراسناد بین المللی... 12
جرم قاچاق انسان از جمله جرایم عمدی... 15
نقش حقوق کیفری جامعه بینالملل ؛ درمبارزه با قاچاق انسان... 16
قانون مبارزه با قاچاق انسان درحقوق ایران... 17
بررسی قانون مبارزه با قاچاق انسان درحقوق ایران... 18
تعریف کلمه قاچاق... 18
ماده1)تعریف قاچاق انسان... 19
ماده 2) اعمال درحکم قاچاق... 20
ماده 3) تعیین میزان مجازات مرتکبین قاچاق انسان... 21
ماده 4) تعیین مجازات افراد وابسته به قوای سه گانه درارتباط با قاچاق انسان... 22
ماده 5) مسئولیت اشخاص حقوقی دراین زمینه.. 23
ماده6) قاچاق انسان توأم با ارتکاب جرایم... 23
ماده 7) قلمرو حاکمیت ایران در قانون مبارزه با قاچاق انسان... 24
ماده 8) ضبط اموال منقول وغیرمنقول مرتکبین قاچاق انسان... 24
جهانیشدن مقابله با قاچاق انسان... 25
نتیجه.. 27
پی نوشت ها. 28
منابع.. 30
چکیده
حفظ کرامت بشر و احترام و التزام به آن یکی از اصول بنیادین ادیان الهی و اسناد بین المللی حقوق بشر محسوب می شود. بهره مندی از فضیلت های ارزشمند اخلاقی و الهی به منظور فراهم نمودن زمینه های رشد و تعالی بشر منحصراً در پرتو حفظ حقوق اولیه و توجه به اصل کرامت ذاتی بشر است. بر همین اساس مفهوم و موضوعات حقوق بشر و التزام به رعایت آن امروز در نظام بین المللی و نظامهای ملی حقوقی از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است.
قاچاق انسان ، خصوصاً قاچاق زنان و کودکان که به بردگی عصر مدرن شهرت دارد ، یکی از مصادیق جرایم سازمان یافته است که از ابتدای دهه ی 1990 میلادی شدت یافته، و تا این که در این سالهای اخیر به یک معضل جهانی تبدیل شده است. قاچاق انسان را در قرن بیست و یکم می توان صورت جدیدی از تجارت بردگان تا قرن نوزدهم تصور نمود. از این رو، لزوم جرم انگاری قاچاق انسان در تمامی کشورهای جهان احساس میشود.
مسئله قاچاق اشخاص ، معمولاً با هدف قاچاق زنان و کودکان، یا قاچاق برای بهره کشی جنسی مورد بحث قرار میگیرد. در حال حاضر قاچاق پدیده ای بسیار گسترده تر در سطح جهانی به شمار می رود. به طوری که بسیاری از زنانی که در گریز از فقر و جستجوی یافتن یک زندگی بهتر به ترک خانه و میهن خود دست می زده اند، نه تنها به آن دست پیدا نکرده، بلکه بیش از پیش در گردابی فرو می روند که هیچ راه گریزی برایشان فراهم نیست .
قاچاق انسان به عنوان یک رفتار بزهکارانه مستوجب مجازات درایران سابقه چندان طولانی قانونی ندارد، اما بدلیل فقدان آمار جنایی دقیق، نمی توان از نرخ ارز واقعی یا نزدیک به واقع از قاچاق زنان سخنی راند. ولی آنچه در روزنامه ها یا زبان همگانی است، نشانگر آمار نگران کننده قاچاق انسان در ایران می باشد . یکی از این نشانه ها ، تصویب قانون مبارزه با قاچاق انسان مصوب 1383 است که درعین حال که قرینه ای بر وجود این پدیده است واکنش مناسب قانونگذار به آن نیز محسوب می شود.
مقدمه
پدیده قاچاق انسان به انگیزه بهره کشی جنسی و یا بردگی و یا کار اجباری و یا برداشت اعضا و جوارح امروزه به یک معضل جهانی تبدیل شده و این قضیه باعث شده که اکثر کشورهای جهان اقدام به تصویب قوانین و اتخاذ تدابیری در زمینه جرم انگاری پدیده قاچاق انسان نمایند به طوری که اکثر کشورها به خاطر ارتباطی که این مسأله با کشورهای دیگر دارد با تشکیل کنفرانس ها و گردهم آیی ها و با تصویب و کنوانسیونها به صورت مشترک به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از جرم قاچاق انسان پرداخته اند. تا جایی که حتی سازمان ملل را نیز مجبور به اتخاذ تدابیری در این مورد نموده در کنوانسیونهای مختلف برای کاهش و یا جلوگیری از این اعمال زشت اقداماتی انجام داده است .
اصل جهان شمول حقوق و آزادیهای بنیادین ، نشأت گرفته از کرامت ذاتی انسان است و بردهداری در اشکال کهن و مدرن ، آن را نقض میکند . صورت مدرن این پدیده با نام "قاچاق انسان" ، در سال های اخیر رشدی فزاینده یافته و کشورهای بیشماری را به عنوان کشورهای مبدأ، واسطه و مقصد در معرض آسیب قرار داده است. جهانیشدن، یکی از عوامل تأثیرگذار برافزایش قاچاق انسان میباشد و مقابله کارآمد با این پدیده نیازمند تلاش و همکاری جهانی است.
تعداد مشاهده: 2916 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.docx
فرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 30
حجم فایل:71 کیلوبایت