دانلود فایل بررسی امنیت مسیریابی در شبکه های Ad Hoc

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته کامپیوتر و IT (آموزش_و_پژوهش)
دانلود پروژه بررسی امنیت مسیریابی در شبکه های Ad Hoc
این پروژه  با فرمت word قابل ویرایش و آماده پرینت و و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

قسمتی از متن و فهرست کلی:

مقدمه
شبکه های Ad-hoc به شبکه های آنی و یا موقت گفته می شود که برای یک منظور خاص به وجود می آیند. در واقع شبکه های بی سیم هستند که گره های آن متحرک می باشند. تفاوت عمده شبکه های Ad-hoc با شبکه های معمول بی سیم 802.11 در این است که در شبکه های Ad-hoc مجموعه ای از گره های متحرک بی سیم بدون هیچ زیرساختار مرکزی، نقطه دسترسی و یا ایستگاه پایه برای ارسال اطلاعات بی سیم در بازه ای مشخص به یکدیگر وصل می شوند.ارسال بسته های اطلاعاتی در شبکه های بی سیم Ad-hoc توسط گره های مسیری که قبلا توسط یکی از الگوریتمهای مسیریابی مشخص شده است، صورت می گیرد. نکته قابل توجه این است که هر گره تنها با گره هایی در ارتباط است که در شعاع رادیویی اش هستند، که اصطلاحا گره های همسایه نامیده می شوند.پروتکلهای مسیریابی بر اساس پارامترهای کانال مانند تضعیف، انتشار چند مسیره، تداخل و همچنین بسته به کاربرد شبکه به صورت بهینه طراحی شده اند. در هنگام طراحی این پروتکلها به امر تضمین امنیت در شبکه های Ad-hoc توجه نشد. در سالهای اخیر با توجه به کاربردهای حساس این شبکه از جمله در عملیاتهای نظامی، فوریتهای پزشکی و یا مجامع و کنفرانسها، که نیاز به تامین امنیت در این شبکه ها بارزتر شده است، محققان برای تامین امنیت در دو حیطه عملکرد و اعتبار پیشنهادات گوناگونی را مطرح کردند و می کنند.شبکه های بی سیم Ad-hoc فاقد هسته مرکزی برای کنترل ارسال و دریافت داده می باشد و حمل بسته های اطلاعاتی به شخصه توسط خود گره های یک مسیر مشخص و اختصاصی صورت می گیرد. توپولوژی شبکه های Ad-hoc متغیر است زیرا گره های شبکه می توانند تحرک داشته باشند و در هر لحظه از زمان جای خود را تغییر بدهند. وقتی گره ای تصمیم می گیرد که داده ای را برای گره مورد نظر خود بفرستد. ابتدا با انجام یک پروتکل مسیریابی پخش شونده کوتاهترین مسیر ممکن به گره مورد نظر را بدست می آورد و سپس با توجه به این مسیر داده را ارسال می کند. به هنگام به روز رسانی یا کشف مسیر مورد نظر تمام گره های واقع بر روی مسیر اطلاعات مربوط به راه رسیدن به گره مقصد رادر جدول مسیریابی خود تنظیم می کنند، تا در هنگام ارسال داده از مبدا روند اجرای عملیات ارسال داده به درستی از طریق کوتاهترین مسیر ممکن انجام شود.

فصل اول

تاریخچه
شبکه‌های ادهاک عمر ۷۰ ساله دارند و به دلایل نظامی به وجود آمدند. یک مثال کلاسیک از شبکه‌های ادهاک، شبکه جنگنده‌های جنگ و پایگاههای موبایل آنها در میدان جنگ می‌باشد. بعدا مشخص شد در قسمت‌های تجاری و صنعتی نیز می‌توانند مفید واقع شوند. این شبکه‌ها شامل مجموعه‌ای از گره‌های توزیع شده‌اند که بدون پشتیبانی مدیری مرکزی یک شبکهٔ موقت را می‌سازند. طبیعی ترین مزیت استفاده از این شبکه‌ها عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان ایجاد تغییر در ساختار مجازی آنهاست. این ویژگی‌های خاصی که دارند پروتکل‌های مسریابی و روشهای امنیتی خاصی را می‌طلبد.اصطلاح ad hoc که از زبان لاتین گرفته شده است به معنای "برای کاربرد اختصاصی" است. این عبارت عموما در مورد راه حلی استفاده می شود که برای حل یک مشکل خاص یا انجام وظیفه ای ویژه طراحی شده باشد و قابل تعمیم به صورت یک راه حل عمومی نباشد و امکان تطبیق دادن آن با مسایل دیگر وجود نداشته باشد.یک شبکه ادهاک، اتصالی است که تنها به مدت یک جلسه برقرار می شود و نیاز به ایستگاه پایه ندارد. در عوض، هر دستگاه متصل به شبکه، دیگر دستگاه های واقع در یک محدوده خاص را پیدا می کند و این دستگاه ها یک شبکه بین خود ایجاد می کنند. از سوی دیگر دستگاه ها با ارسال پیام، گره های هدف را در خارج از محدوده تعریف شده جستجو می کنند. امکان برقراری ارتباط بین چندین گره مختلف وجود دارد. به این ترتیب، شبکه های ادهاک گوناگون به یکدیگر متصل می شوند. سپس پروتکل های مسیریابی، اتصالات پایداری را بین این گره ها ایجاد می کنند، حتی اگر گره ها متحرک باشند. از جمله کاربران شبکه های ادهاک می توان به پلی استیشن سونی اشاره کرد که از اتصالات ادهاک برای ایجاد شبکه بی سیم بین چند بازیکن (که همگی در یک بازی شرکت می کنند) اشاره کرد. پس از پایان بازی، اتصال بی سیم بین کاربران قطع می شود. شبکه های ادهاک متحرکشبکه های اجتماعی جدید با استفاده از ترکیبی از محاسبات رایانه ای و ارتباطات مخابراتی ایجاد می شوند. آگاهی از مکان، محاسبات p2p و فناوری های شبکه بی سیم طراحی شبکه های ادهاک را برای دستگاه های متحرک که مهم ترین ابزار ایجاد شبکه های اجتماعی هستند، امکان پذیر ساخته است. کاربرد شبکه ادهاکشبکه های ادهاک در گستره وسیعی از کاربرد ها، از کاربرد های نظامی تا حفاظت از محیط زیست مورد استفاده قرار می گیرند. با مجهز کردن یک میدان جنگ به دستگاه هایی که از حسگر لرزش، سیستم gps و حسگر مغناطیسی برخوردارند، می توان عبور و مرور خودرو ها در محل را کنترل کرد. هر یک از این ابزارها پس از حس کردن موقعیت جغرافیایی خود، با ارسال یک موج رادیویی ابزارهایی را که در محدوده ای به وسعت 30 متر از آن قرار دارند یافته و با آنها ارتباط برقرار می کند.شبکه های ادهاک نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست ایفا می کنند. زیست شناسان با استفاده از گردن آویزهایی که به حس گرهای مکان، دما و دیگر حس گرها مجهز هستند، کیفیت زندگی حیواناتی را که در خطر انقراض قرار دارند، بهبود می بخشند. زمانی که حیوان دارای گردن آویز حرکت می کند، اطلاعات مربوط به مسیر حرکت او، از حس گرهای مرتبط جمع آوری می شوند و سپس توسط زیست شناسان مورد پردازش قرار می گیرند. پیش بینی می شود که در آینده، شبکه های ادهاک نقشی به سزا در مبادلات بین شبکه ای ایفا کنند.

شبکه های موردی چیست؟
شبکه هایAd Hoc نمونه ای جدید از مخابرات بی سیم برای وسایل سیار هستند. در یک شبکه Ad Hoc خبری از زیرساخت های ثابت همچون پایگاه های مبنا ومراکز سوئیچینگ وتقویت کننده ثابت نیست. گره های متحرکی که در حوزه ارتباطی یکدیگر قرار دارند مستقیما از طریق لینک (link) بی سیم با هم مرتبط می شوند در حالی که گره هایی که از هم دورند پیام شان از طریق دیگرگره ها تقویت شده تا به گره مقصد برسند. شکل 1 مثالی از این مسئله را نشان می دهد.فرض می کنیم در شکل ( 1) A1 می خواهد با A5 ارتباط برقرار کند، از آن جا که در شکل (1-الف) A5 در رنج (range) رادیویی A1 قرار دارد(منظور این است که فاصله A1 تا A5به اندازه ای است که، A1توانایی ارسال داده مورد نظر را به آن فاصله دارد )، از طریق یک لینک مستقیم این ارتباط برقرار می شود. در حالی که در شکل (1-ب) A5از رنج رادیویی A1 خارج شده و امکان برقراری ارتباط با یک لینک مستقیم نیست. درنتیجه برای حفظ شبکه باید ارتباط A1 باA5 از طریق گره های دیگر (A3,A4 ) برقرار شود. نسبت دادن برخی خصوصیات انسانی به گره های یک شبکه Ad Hoc فرض نسبتا درستی است .گره ها می توانند مغرور و خودپسند باشند ، کلک بزنند و یکدیگر را بفریبند ویا با هم بر علیه گره های دیگر تبانی کنند. امروزه امور نظامی مهمترین کاربرد شبکه های Ad Hoc است. ولی از آن جا که یک شبکه Ad Hoc می تواند با هزینه نسبتا کمی به سرعت گسترده شود ، گزینه مناسبی برای مصارف تجاری همچون شبکه های حسگر و کلاس های مجازی خواهد بود. حتی می توان روزی را متصور بود که تلفن های همراه هم بتوانند از این شبکه استفاده کنند. در یک شبکه Ad Hoc سرویس هایی مثل سیستم مدیریت راهنما و سیستم مسیربان و مسیر سنج مورد نیاز است تا راندمان، امنیت وسرعت مطلوب شبکه حاصل شود. مسیر یابی مطمئن در این شبکه ها امری حیاتی است.
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته کامپیوتر و IT (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 5666 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 101

حجم فایل:648 کیلوبایت

 قیمت: 65,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل