فایل بررسي سازمان هاي مردم نهاد NGO ها
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته علوم اجتماعی (آموزش_و_پژوهش)
دانلود پروژه بررسي سازمان هاي مردم نهاد (NGO ها- نهادهاي غير دولتي)، اهداف و کارکردها
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
توضیحات:
فهرست:
مقدمه: 2
تعریف سازمان مردم نهاد از دید گاه های مختلف : 3
تاریخچه : 6
پیدایش سازمانهای مردم نهاد در ایران: 7
نقشها و کارکردهای NGO : 7
دلایل همکاری دولت – سازمان مردم نهاد 11
کار کردها در ایران: 13
عوامل رشد و گسترش سازمانهای مردم نهاد 15
موانع گسترش سازمانهای مردم نهاد در ایران: 16
مقدمه:
سازمانهای غیر دولتی به تشکل هایی اطلاق می شوند که گروهی از اشخاص حقیقی یا حقوقی غیردولتی به صورت داوطلبانه با رعایت مقررات مربوطه اقدام به تأسیس آن نموده و دارای اهداف غیرانتفاعی و غیرسیاسی می باشند. امروزه یکی از راهبردهای مؤثر جهت توسعه همه جانبه و خودپایدار، استفاده از مشارکت و توانمندی های مردم به خصوص برای عمران و توسعه در تمام ابعاد آن است که مهم ترین ابزار نیل به این مقصود را می توان در تشکیل نهادهای سازمان دهی شده غیردولتی NGOs دانست، که بر اساس نیاز و توانایی گروههای مختلف، در موضوع متنوع و ضروری محیط جهت اجرای برنامه توسعه ها یا ایجاد می گردد. طبق گزارش دفتر آمارهای فرهنگی و خدمات اجتماعی مرکز آمار ایران، در سال 1383، تعداد سازمانهای..... (به روز شود)
اندیشمندان، صاحبنظران و پژوهشگران جوامع مختلف تعاریف گوناگونی از سازمان های غیردولتی ارائه نموده اند. دایان اتو معتقد است یک سازمان غیر دولتی شخصیتی غیرانتفاعی است که اعضای آن شهروندان یا مجموعه ای از شهروندان یک یا چند کشور هستند که نوع فعالیت آن به منظور پاسخگویی به نیازهای افراد جامعه و یا جوامعی که سازمان مذکور با آن همکاری می نماید تعیین می شود. در تعریفی دیگر جک پلانو و ری التون، معتقدند سازمانهای غیردولتی، سازمانی است با سازوکاری برای فراهم ساختن زمینه همکاری میان گروههای ملی درباره مسائل بین المللی به ویژه در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، انسان دوستانه و تکینکی (گلشن پژوه، 1381 ص30)
همچنین در تعریفی دیگر سازمان غیر دولتی به کلیه تشکیلات و مجامع غیردولتی گقته می شود که با هدف و نیت کمک به مستمندان، اقشار کم درآمد، ایتام و گسترش و ترویج آداب و فرهنگ اسلامی توسط گروهی از افراد خیر و نیکوکار با حمایت مالی، همکاری و مساعدت مردم و بعضاً دستگاههای دولتی ایجاد و تأسیس می گردند و با توجه به اهداف و انگیزه های مختص خود در ایران با عناوین مختلف از جمله مؤسسات یا بنیاد، صندوق قرض الحسنه، انجمن، کانون و جمعیت فعالیت دارند لکن در نهایت هدف واحدی را دنبال می نمایند و در سطح جهانی نیز سازمانهای مردم نهاد (سمن ها) یا NGOs شناخته می شوند.
تعریف سازمان مردم نهاد از دید گاه های مختلف :
وجود برداشت های تعاریف گوناگون در خصوص سازمانهای غیر دو لتی ،برسی ابعاد متفاوت آن را با دقت بیشتری همراه ساخته است. تنوع سازمانهای غیر دولتی با هر گونه تعریف ساده انگارانه آن مغایر است. این سازمانها گروهها و نهادهای بسیاری را در بر می گیرد که مستقل از حکومت عمل می کنند و در درجه نخست همکاری و انسانمحوری را بر اهداف تجاری تر جیح می دهند. در کشورهای صنعتی این قبیل سازمانها به عنوان کارگزاران خصوصی از توسعه بین اللمللی پشتیبانی کرده،گروههای بومی سازمان یافته در سطوح ملی، منطقه ای و همچنین گروههای عضویتی در روستا ها را پوشش می دهند. افزون بر آن و در مقام عمل، سازمانهای غیر دولتی، به نوعی، انجمنهای مذهبی و خیریه ای محسوب می شوند که اهرم و پشتوانه خصوصی به شمار می آیند و آن را به حرکت در می آورند ، غذا و خدمات تنظیم خانواده ارائه می کنند و سازمانهای محلی را تقویت می کنند. چنانچه بخواهیم دایره فعالیت سازمانهای غیر دولتی را وسیعتر در نظر گیریم ، تعاونیهای محلی مستقل ، انجمنهای محلی ،تشکلهای زنان و انجمنهای دامداری و نیز گروههای شهروندی که عملکردشان بر ساخت قدرت سیاسی اثر گذاراست، درحوزه شمول سازمانهای غیر دولتی قرار می گیرد.
با چنین چشم اندازی از حوزه عمل سازمانهای غیر دولتی ، برخی از تعاریف موجود در خصوص این سازمانها را مورد اشاره قرار می دهیم تا بنیانی برای ارائه تحلیلهای جامعتر در زمینه شناسایی ابعاد مختلف عملکرد این قبیل سازمانها پی افکنده باشیم:
الف) سازمان غیر دولتی به هر نوع سازمانی گفته می شود که دولت در تشکیل و کنترل آن دخالتی ندارد. از نظر دولت ، هر سازمانی که در دیوانسالاری (بوروکراسی) گسترده دولتی سهمی ندارد ، سازمان غیر دولتی تلقی می شود.