فایل تاثيرات سيستم‌هاي اطلاعاتي روي اقتصاد ايران و دنيا

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته اقتصاد (آموزش_و_پژوهش)


دانلود پروژه بررسي تاثيرات سيستم‌هاي اطلاعاتي روي اقتصاد ايران و دنيا
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

توضیحات:

فهرست:
چكيده    2
1- مقدمه    4
2- معرفي انواع سيستم هاي اطلاعاتي و سيستم اطلاعات مديريت    8
3- چرا مديران به سيستم هاي اطلاعات مديريت نياز دارند؟    12
4- ويژگي هاي سيستم هاي اطلاعات مديريت و نقش آن در سازمان    13
5- عوامل مؤثر در موفقيت سيستم هاي اطلاعات مديريت    14
6- معرفي موانع و مشكلات بكارگيري سيستم هاي اطلاعات مديريت در سازمانها    16
الف) عوامل انساني:    18
ب) عوامل سازماني    19
ج) عوامل محيطي:    20
7- دسته بندي موانع و مشكلات انساني بكارگيري و استقرار سيستم هاي اطلاعات مديريت در سازمانهاي دولتي    20
 نتيجه گيري و پيشنهادات:    27
(1)  پيشنهادهايي به مديران (به ويژه  مسوولين سازمانهاي دولتي كشور)    29
(2) پيشنهادهايي به طراحان سيستم هاي اطلاعاتي در كشور:    31
(3) پيشنهادهايي به راهبران سيستم هاي اطلاعاتي در كشور:    32
* منابع و مراجع    33

چكيده
امروزه رشد روز افزون فناوري اطلاعات  و تأثير چشمگير آن درافزايش بهره وري سازمانهاي دولتي و خصوصي در سطح جهان، حركت جهاني را به سمت بهره گيري از انواع مختلف سيستم هاي اطلاعاتي به ويژه سيستم اطلاعات مديريت (MIS) ، موجب شده است كه كشور مانيز در مسير اين حركت قرار گيرد. اين حركت در داخل كشور در پيش روي خود با تحولات، موفقيت ها، شكست ها، چالش ها و مقاومتهاي فراواني مواجه بوده است. سازمانهاي دولتي و خصوصي زيادي از (MIS) به عنوان يك ابزار خوب مديريتي و مؤثر در امر تصميم گيري بهره گيري نموده اند و سازمانهاي بيشتري هم دراين فرايند از مزاياي آن بي بهره مانده اند. بررسي مسايل و مشكلات مربوط به فرايند طراحي، استقرار، بهره برداري و توسعه سيستم هاي اطلاعات مديريت در كشور مي تواند در چنين فضايي در تصميم گيري كليه اركان دولتي و خصوصي حايز اهميت باشد. چرا كه استفاده سنجيده و آگاهانه از فناوري هاي اطلاعاتي مدرن به ويژه (MIS) در كشور مي تواند راه توسعه و پيشرفت و ترقي كشور را هموارتر نمايد و كارآيي و اثربخشي آنها را بيشتر نمايد.
در اين مقاله به بررسي اين مسايل و مشكلات ، موانع پيش روي سازمانها به ويژه سازمانهاي دولتي پرداخته شده است و موانع پيش روي سازمانها به سه گروه موانع انساني، موانع سازماني و موانع محيطي تقسيم و درمورد آنها مباحثي ارايه و به ويژه با تمركز بر موانع انساني و با بهره گيري از نتايج تحقيقات ميداني كه در تعداد زيادي از سازمانها به ويژه سازمانهاي دولتي انجام شده، اين موانع معرفي گرديده اند. در پايان نيز پيشنهاداتي به كاربران، طراحان و راهبران سيستم هاي اطلاعات مديريت براي برخورد با اين موانع ارايه گرديده است.
واژه‌هاي كليدي
سيستم اطلاعات مديريت (MIS)، طراحان، راهبران، كاربران، موانع انساني، موانع سازماني، موانع محيطي
 
1- مقدمه
يكي از نامهاي دوره كنوني زندگي بشر، عصر اطلاعات و يا عصر اطلاعات و ارتباطات  است. علت اين نامگذاري در واقع به خاطر توجه بسيار زياد و فعاليتهاي گسترده اي است كه در اين دوران در زمينه جمع آوري، پردازش و انتقال اطلاعات انجام گرفته و مي گيرد.
درعصر حاضر ، مديران نياز پيدا كرده اند كه اطلاعات   مربوط به اموري را كه با آن سروكار دارند بشناسند، گردآوري و تحليل كنند، سازمان بدهند و با مراعات سه عامل مهم سرعت، دقت و هزينه كه در همه فعاليتهاي سازمانهاي عصر حاضر بدون استثناء ديده مي شود، آنرا مبادله كنند.
برخي از صاحبنظران مديريت را مترادف با تصميم گيري مي دانند.  لذا مدير براي آنكه قادر باشد تصميم خردمندانه اي براي سازمان اتخاذ نمايد بايد از همه اطلاعات ، راجع به وضعيت يا مشكلات مربوط به موضوعي كه مي خواهد درباره آن تصميم گيري نمايد، آگاه باشد.اگر تعريف مديريت تصميم گيري در نظرگرفته شود، آنگاه برخي از صاحب نظران معتقدند كه يك تصميم خوب، تصميمي است كه 80 تا 90 درصد متكي به اطلاعات و 10 تا 20 درصد متكي به مهارت، توان و تجربه مدير باشد. بدين ترتيب ارزش و اهميت اطلاعات مشخص مي گردد. يعني اگر به مدير اطلاعات غلط و نامربوط داده شود، تصميمات او به طور قطع داراي اشتباه خواهد بود. ولي اگر به مدير اطلاعات صحيح و مربوط داده شود، تصميمات او به طور قطعي نه، ولي به احتمال زياد داراي صحت و تناسب لازم براي سازمان، خواهد بود، البته به شرط آنكه توان تصميم گيري و بكارگيري اطلاعات در مدير وجود داشته باشد.
اطلاعات درون هر سيستم در هر لحظه از زمان داراي ساختي است كه دانش و آگاهي  آن سيستم را تشكيل مي دهد. اين دانش به طور تدريجي و در طول زمان از طريق جذب پاره هاي مختلف اطلاعات يا داده  و تبديل آن به اطلاعات پديد آمده است. اگر سيستم پيوسته از محيط پيرامون خود اطلاعات كسب كند، دانش آن پيوسته درحال افزايش و گسترش بوده و از حالت بسيط و ساده به حالت پيچيده و متنوع تغيير مي نمايد. [1‍]
رمز موفقيت  هر مدير ونظام مديريت در هر سازمان اين است كه بتواند گام به گام داده هاي جديد را با دانش پيشين سازمان پيوند دهد و مقدمات دريافت و آماده سازي اطلاعات نوين را فراهم آورد. بكوشد تا به فراخور وضع سازمان و با توجه به مراتب مختلف زيرمجموعه آن سازمان، توان دريافت اطلاعات جديد را در سازمان بالا ببرد . دقت نمايد كه از يك طرف، سازمان با هجوم داده هاي جديد، در حالي كه آمادگي درك يا پذيرش آنها را ندارد، مواجه نشود و از طرف ديگر، بين پيش داشته ها و يافته هاي جديد ، شكاف عميقي به وجود نيايد. چرا كه اگر جز اين شود، نظام مديريت نه تنها به دليل حضور حلقه هاي مفقوده فراوان، قادر به پيوند اطلاعات جديد بر پيكر سازمان نخواهد بود بلكه به لحاظ بيگانگي سازمان با اطلاعات جديد ، توان هرگونه تصميم گيري صحيح براي پيشرفت و توسعه را نيز از دست خواهد داد.
فقر و ضعف اطلاعات موجب مي شود كه مديريت سازمان نه تنها تصوير درست و كاملي از آينده نداشته باشد، بلكه حتي نتواند  نقاط  قوت وضعف وضع گذشته و موجود سازمان را درست و كامل بشناسد. در نتيجه نه مي تواند هدف گذاري صحيح بكند و نه قادر است فعاليتهاي مناسبي را براي سازمان طراحي نمايد و پيرو اين امر از منابع سازمان استفاده بهينه نخواهد كرد.

   2- معرفي انواع سيستم هاي اطلاعاتي و سيستم اطلاعات مديريت
با توجه به مقدمه فوق ملاحظه مي شود كه سيستم هاي اطلاعاتي يكي از ابزارهاي مناسبي هستند كه دراختيار سازمانها قرار دارند و سازمانها مي توانند  به كمك اين ابزارها در جهت دستيابي به اهداف و افزايش كارايي و بهره وري خود استفاده نمايند.
سيستم هاي اطلاعاتي انواع مختلفي دارند و در جايگاه هاي مختلفي در سازمان از آنها بهره گيري مي شود. در تعيين انواع سيستم هاي اطلاعاتي و دسته بندي آنها نگرشهاي متفاوتي وجود دارد. اما در اكثراين دسته بندي ها با عناويني همچون:
(1)    سيستم اطلاعات مديريت (M.I.S) 
(2)    سيستم اطلاعات مديران عالي (E.I.S) 
(3)    سيستم اطلاعات پشتيباني تصميم گيري (تصميم يار ) (D.S.S)  
(4)    سيستم هاي خبره (متخصص) (E.S) 
(5)    سيستم هاي پشتيباني گروه كار (W.G.S.S)  
(6)    سيستم هاي اطلاعات پردازش عمليات  (رخدادها)  (T.P.S) 
(7)    سيستم هاي اتوماسيون اداري (O.A.S)  
برخورد مي شود. [2] و [3] و [4] و [5]

3- چرا مديران به سيستم هاي اطلاعات مديريت نياز دارند؟
مديران موفق كساني هستند كه قادر باشند اطلاعات را در جهت تصميم گيري به موقع و مؤثر و حل مسايل سازمان، بهتر مديريت كرده و از آن به خوبي استفاده نمايند.
سيستم هاي اطلاعاتي در سازمان ها، موجبات تسهيل در بكارگيري بهينه دو عامل اساسي يعني انسان و اطلاعات را در سازمان فراهم مي آورند. ضمن آنكه از ساير عواملي كه در سازمان ها مورد استفاده قرار مي گيرند، يعني مواد اوليه، پول، خدمات، انرژي ، ماشين آلات ، تجهيزات، ابزار ، ساختمان و ... نيز به طور بهينه بهره گيري مي شود.
عمده دلايلي كه موجب مي گردد مديران در سازمانها رو به سيستم هاي اطلاعات مديريت آورده و به آن نياز پيدا نمايند عبارتند از ‌‌‌‌‌‌‌‍‍‍‌‌‍‌‌‌[4] و [5]:

4- ويژگي هاي سيستم هاي اطلاعات مديريت و نقش آن در سازمان
(MIS)  دو نقش اساسي را در تصميم گيري مديران بازي مي كند. اول آنكه به مديران كمك مي كند تا براساس اطلاعاتي كه آماده نموده و در اختيار آنان قرار مي دهد، تصميم گيري نمايند. دوم آنكه در شرايطي كه الگوي تصميم گيري و تصميمات ثابت مي مانند و فقط داده هاي ورودي آن تغيير مي نمايد، به عنوان تكرار كننده مناسب جهت پشتيباني انواع تصميمات مديران خواهد بود. يعني (MIS) ابزاري است كه به عنوان يك منبع اطلاعات سازماني، اطلاعات مورد نياز مديران را آماده نموده و براي تصميم گيري آنها مهيا مي نمايد. ديگر آنكه مديران از (MIS) به عنوان ابزاري جهت تعريف و درك مسايلي كه با آن مواجه هستند بهره گيري مي نمايند. چرا كه نوري كه از (MIS) ساطع مي گردد به عنوان چراغي براي مديران جهت درك اوليه مسايل و كشف راه حلهاي آن مسايل ، عمل مي نمايد. [3]و[6].

5- عوامل مؤثر در موفقيت سيستم هاي اطلاعات مديريت
امروزه سازمانهاي زيادي در جهان از سيستم هاي اطلاعاتي به ويژه سيستم اطلاعات مديريت در سطوح و لايه هاي مختلف سازماني بهره مند  هستند و برخي از آنها پروژه هاي زيادي در رابطه با استقرار سيستم هاي اطلاعات مديريت در دست اجرا دارند و يا در برنامه هاي آينده خود در نظر دارند كه آنها را به مرحله ي اجرا در آورند.
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته اقتصاد (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4440 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:259 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل