فایل ارزیابی کاربرد آینده سیستم حمایت تصمیم (DSS)

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته مدیریت (آموزش_و_پژوهش)

دانلود پروژه بررسي ارزیابی کاربرد آینده سیستم حمایت تصمیم (DSS) با به کارگیری مدل پذیرش تکنولوژی (TAM) در سازمان های تجاری در کروواسی
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

توضیحات:

چکیده مطالب
از آغاز توسعه ی سیستم های اطلاعاتی ، مردم استفاده از آن ها را برای اتخاذ تصمیمات کاری در نظر گرفته اند . سیستم حمایت تصمیم (DSS) یک راه حل تکنولوژی کامپیوتر می باشد که می تواند برای پشتیبانی تصمیم گیری های پیچیده و حل مسئله به کار گرفته شد . به منظور ایجاد تصمیمات شغلی با کیفیت بالا ، مدیران بایستبه محدوده ی گسترده ای از اطلاعات مربوطه که فرآیند تصمیم گیری راحتی پیچیده تر می سازد ، مجهز باشند . در چنین مواقعی ، استفاده از DSS می توانند یک راه حل منطقی باشد . هدف این مقاله ، تحقیق و بررسی کاربرد آینده DSS درون سازمان های شغلی بزرگ و متوسط در جمهوری کرواسی با به کارگیری مدل پذیرش تکنولوژی (TAM) است . در حالی که مدل های زیادی برای توضیح و پیش بینی استفاده از سیستم های اطلاعاتی پیشنهاد شده اند . TAM تنها مدلی بوده است که بیش ترین توجه اجتماع سیستم های اطلاعاتی را به خود بر انگیخته است . به منظور شناسایی فاکتورهای تأثیرگذار برروی کاربرد DSS توسط مدیران سازمان های شغلی بزرگ و متوسط در کرواسی ، پرسش نامه اینترنتی با نمونه ی هدف توزیع شد و اطلاعات بدست آمده از پرسش نامه ها از طریق نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد. این مطالعه اهمیت فایده و راحتی دریافت شده از کاربرد به عنوان فاکتورهای هسته ای که بر استنباط کاربرد DSS برای پشتیبانی فرآیند تصمیم مدیریت تأثیرگذار بوده، اشاره می نماید

مقدمه
امروزه ، تصمیم گیری استراتژی بدون شک جذاب ترین بخش از تحقیقات مدیریتی می باشد . این نوع از تصمیمات معمولاً پیچیده و نامطمئن است . اهمیت و توان کاربرد سیستم های اطلاعاتی برای حمایت از فرآیند تصمیم گیری در میان مدیران به طور فزاینده ای تشخیص داده می شود . تغییرات مطیحی و تکنولوژیکی جهانی تأثیر قابل توجهی بر فرآیندهای شغلی داشته و این وضع عدم وجود برخی از انواع حمایت های فن آوری اطلاعات (IT) را تقریباً غیر ممکن می سازد . بیش ترین دلیل اهمیت اجرا و کاربرد سیستم های اطلاعاتی برای پشتیبانی فرآیند تصمیم گیری کسب یک سود و بازده رقابتی هنگام صحبت کردن در مورد فرآیندهای شغلی می باشد .

سیستم حمایت تصمیم (DSS) یک سیستم اطلاعاتی طراحی شده برای پشتیبانی تجارت و فرآیند تصمیم گیری سازمانی است . سیستم ، مستندات درخواست شده به کار می برد . DSS توانایی هم کنشی با کاربر را داشته و هم چنین می تواند برای انواع مختلف تصمیمات که سطح بالایی از سازگار پذیری با خواسته های کاربران را می طلبد ، استفاده شود . ویژگی های برجسته DSS پایه عبارتند از : (1) آن ها به طور خاص برای تصمیم گیری استفاده می شوند . (2) یک کمک برهم کنشی با تصمیم گیری فراهم می نمایند اما به طور خودکار تصمیم گیری نمی کنند (3) توانایی سازش و تطابق با نیازهای کاربران به طور سریع را دارند . طبقه بندی DSS شامل سیستم های زیر می باشد : داده های مبنی بر ( انبار اطلاعات ، GIS – سیستم های اطلاعات جغرافیایی ) ، مدل مبنی بر (OLAP) ، دانش مبنی بر (استخراج داده ها) ، مستندات بر پایه ی (ابزارها و دستگاه های تحقیقاتی شبکه) و سیستم ارتباطات (GDSS – سیستم پشتیبانی تصمیم گروهی ، ابزارهای گروهی مختلف از قبیل تلکنفرانس و وایت بردهای دور ) .
با نگاهی به گذشته ، از ابتدای سال 1970 ، DSS به طور قابل توجهی بهبود یافت . این از پردازش داده های الکترونیک (EDP) به سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) و نهایتاً به DSS به عنوان ابزارهای تکنولوژی اطلاعات تحول یافته است که برای کمک به انواع خاص از مسائل و تصمیم گیری ها طراحی می شوند . در ابتدا ، مفهوم DSS توسط گوری و اسکات مورتون (1971) تعریف شده است که طبقه بندی های فعالیت مدیریت و انواع مختلف تصمیم گیری را به هم مرتبط می ساخت . در طول 4 دهه ی گذشته ، DSS ، معنی و تعریفش را به صورت باریک تر و عریض تر تغییر داد ، در حالی که سایر سیستم های IT به منظور کمک به انواع خاصی از مسائل توسعه یافتند . نخستین مطالعات Carnegie در طول اواخر سال 1950 و اوایل سال 1960 هدایت شدند . تکنولوژی ماورای DSS حداکثر استفاده از فرصت ها را می نماید که شبکه گسترده جهانی (W.W.W) به طور خاص انتشار سریع اطلاعات به تصمیم گیرنده ها را ارائه می دهد . فرآیند تصمیم گیری استراتیژیک با استفاده از DSS عمدتاً هنگام در نظر گرفتن تأثیر شبکه گسترده جهانی (W.W.W) کارآمدتر می باشد . به علاوه نوآوری ها و ابتکارات IT و رشد و توسعه ی اینترنت به افزایش اجرای DSS ختم خواهد شد که به محدوده ی وسیع تری از مشتریان و کارآوران شامل سازمان های کوچک تر ، عرضه شده با قیمت های پایین تر داده خواهد شد . کاربرد DSS , IT در دنیای پیشرفته به خوبی پذیرفته شده است ، در حالی که در کشورهای در حال توسعه از قبیل کروواسی ، این نوع از تحقیق هنوز هم بخش نسبتاً جدیدی را ارائه می دهد . هدف این مقاله ، تحقیق و بررسی کاربرد آینده و در نظر گرفته شده ی DSS توسط سازمان های تجاری بزرگ و متوسط در کروواسی که به وسیله ی فاکتورهای متنوع متنوع متأثر شده ، می باشد . چارچوب تئوری این تحقیق به طور گسترده از مدل پذیرش تکنولوژی (TAM) امتحان شده به عنوان یک مبنا برای جمع آوری و ارزیابی شواهد تجربی اضافی از پذیرش DSS توسط مدیران استفاده می کند . TAM توسط Davis , F در رساله ی دکتری او « یک مدل پذیر تکنولوژی برای آزمایش تجربی سستم های اطلاعاتی هدف – کاربر » : تئوری و نتایج ، در مکتب مدیریت Sloan در مؤسسه ی تکنولوژی ماساچوست معرفی شد . به هر حال اصل و منشاء TAM از Fish bein , Ajzen زمانی که آن ها TRA – تئوری عمل مستدل را معرفی نمودند ، نشأت می گیرد . (1985) Davis مدل مفهومی را برای پذیرش تکنولوژی ارائه داد طوری که بین محرک (ویژگی ها و قابلیت های سیستم ) ، ارگانیسم (انگیزه ی کاربر برای استفاده ی سیستم) و پاسخ (کاربرد واقعی سیستم) ارتباط برقرار می کند . TAM اکثریت تنوع در امکان پذیری اتخاذ یک سیستم اطلاعاتی را توضیح می دهد که می تواند از طریق موارد استفاده شده در یک پرسش نامه توضیح داده شود . مانی و تورنر (2004) یک TAM اصلاح شده را ارائه دادند که به عنوان یک مدل پایه در راستای این تحقیق استفاده می شود . ساختمان متغیرهای خارجی که در TAM دیویس ارائه شدند ، در این TAM اصلاح یافته حذف می شود زیرا این تحقیق هیچ تأثیری را که متغیرهای خارجی برروی اثر بخشی یا سهولت دیده شده ی کاربرد DSS دارند، به جا نمی گذارد ، اما دو فاکتور برروی کاربرد در نظر گرفته و واقعی DSS تأثیری دارند که در تحقیقات Rigopoulos (2007) , Gustavsson (2009) نیز پیشنهاد شدند .
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته مدیریت (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4435 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 26

حجم فایل:36 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل